Om oppdrettet vårt

Som hundekjøper har jeg vært heldig og handlet med gode oppdrettere som har vært genuint opptatt av sine valpekjøpere. De har vært gode forbilder og vist hvordan gode oppdrett skal drives. 

For meg dette er et hobbyprosjekt hvor det ikke er viktigst å ha flest mulige kull og mange hunder i avl. Hundene skal oppdrettes i hjemmemiljø og være godt sosialiserte før de leveres. Alle valpene leveres selvsagt registrerte, med stamtavle og de har vært til veterinærkontroll.

Det viktigste er å avle frem sunne og gode hunder som passer godt med eierne som kjøper dem. Valpekjøpere er forskjellige. Noen ønsker bare et nytt familiemedlem eller en turkamerat. Andre har ambisjoner om utstilling eller konkurranser i bruks, lydighet eller agility.

Avlen vår skal følge kennelklubbens etiske regelverk og de enda strengere retningslinjene til Norsk Schnauzer Bouvier Klub. At disse kravene er oppfylt er en trygghet for deg som vurderer å kjøpe en valp.

Pr september 2018 har vi hatt ett valpekull. Vi fikk fem valper den 14. september 2016 etter NUCH Eivika's Akaya og NUCH Bergknallens Ferrari-carano.

Nå er nytt valpekull under planlegging med tanke på levering i januar 2019.